MENU

ΚΕΛΑΗΔΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ κομμένη σε κύβους
  • 300 γρ. κεφαλοτύρι ΗΠΕΙΡΟΣ κομμένο σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ λιωμένο
  • 1½ κιλό μοσχαράκι σπάλα κομμένο σε μερίδες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε κομμάτια
  • 4-5 πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Στρώνουμε τις μερίδες του κρέατος στη γάστρα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μισό βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε το κρέας με τα σκόρδα και τα κρεμμύδια, συνεχίζουμε με μια στρώση από πιπεριές, αλατοπιπερώνουμε και τελειώνουμε με μια στρώση από ντομάτες τις οποίες αλατοπιπερώνουμε επίσης και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ σε κομματάκια.
Καλύπτουμε το σκεύος με το καπάκι του ή αλουμινόχαρτο και το ψήνετε στο φούρνο για 3 ώρες περίπου, ενώ ενδιάμεσα, κάθε μισή ώρα χτυπάμε την επιφάνεια του φαγητού με ξύλινη σπάτουλα, να κατέβουν τα λαχανικά.
Όταν το κρέας μαλακώσει καλά, προσθέτουμε τους κύβους των τυριών ΗΠΕΙΡΟΣ, σπρώχνοντάς μερικούς προσεκτικά προς το εσωτερικό του φαγητού σε διάφορα σημεία κι αφήνοντας κάποιους άλλους στην επιφάνεια.
Ξαναβάζουμε το φαγητό στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη.
Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει λίγο εκτός φούρνου, πριν το σερβίρουμε στο τραπέζι μαζί με τη γάστρα.

Μυστικό
Αν διαπιστώσουμε ότι το φαγητό έχει «στεγνώσει», προσθέτουμε λίγο λευκό ξηρό κρασί.