MENU

ΚΛΕΦΤΙΚΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ κομμένη σε κύβους
  • 300 γρ. γιδοτύρι ΗΠΕΙΡΟΣ κομμένο σε κύβους
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ λιωμένο
  • 1½ κιλό αρνάκι ή κατσικάκι μπούτι ολόκληρο ή σπάλα, καθαρισμένη από το λίπος της και κομμένη σε κύβους μεγέθους μεγάλης μπουκιάς
  • 4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε κομμάτια
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αποβραδίς βάζουμε το κρέας σε λεκανίτσα, το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με το σκόρδο. Περιχύνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το κρέας σκεπασμένο στο ψυγείο.
Την επόμενη ημέρα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Προσθέτουμε στο κρέας την ντομάτα και τα τυριά και ανακατεύουμε. Αλείφουμε τις λαδόκολλες με το βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ και στη συνέχεια μοιράζουμε τα υλικά και τις κλείνουμε σε πακέτα. Αραδιάζουμε τα πακέτα σε ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και τα περιχύνουμε με λίγο νερό.
Ψήνουμε το φαγητό για 2½ ώρες περίπου και αφού αφήσουμε να κρυώσει λίγο, το σερβίρουμε στη λαδόκολλα.

Μυστικό
Αν χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο μπούτι, το αλατοπιπερώνουμε καλά, του κάνουμε χαρακιές και το παραγεμίζουμε με κομμάτια σκόρδου και τυριών. Στη συνέχεια το περιχύνουμε με την ντομάτα και το τυλίγουμε σε βουτυρωμένη λαδόκολλα για να το ψήσουμε.