MENU

ΠΑΝΣΕΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΗ ΜΕ ΣΟΓΙΑ, ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ & ΚΥΔΩΝΑΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΤΑ: 2kg πανσέτα χωρίς κόκκαλο, με πέτσα
  • 100gr. soya sauce
  • 2κ.σ μουστάρδα
  • 60gr. μέλι
  • 60gr. barbecue sauce
  • 2κ.σ σησαμέλαιο
  • 20gr. ζάχαρη καστανή
  • 100 gr Worcestershire sauce
  • ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ: 2κ.σ βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ 50-50
  • 1kg. πατάτες baby
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3-4 κλωναράκια θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας εκτός από την ζάχαρη. Αλείφουμε όλη την πανσέτα να πάει παντού το μείγμα.

Αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να «δέσουν» τα υλικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30’ στους 180 βαθμούς. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 45’ στους 170 βαθμούς.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε άλλα 10’ στους 200 βαθμούς, ώστε να κάνει κρούστα από πάνω.

Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Κόβουμε σε όμορφες φέτες και, για να γίνει λίγο πιο έντονη η γεύση, περνάμε για λίγο από τη σχάρα ή ένα σχαροτήγανο ή ένα τηγάνι που να καίει.

Για τις πατάτες: Βάζουμε τις πατάτες σε κρύο νερό μαζί με τη δάφνη και βράζουμε για 10’. Αφαιρούμε και κόβουμε στη μέση.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε βούτυρο, θυμάρι, σκόρδο και σοτάρουμε τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

 

Από τον σεφ Πέτρο Συρίγο https://petros-syrigos.com