MENU

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΗΠΕΙΡΟΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. βούτυρο Ήπειρος τύπου Κερκύρας
  • 550γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 250 ml γάλα εβαπορέ
  • 125 ml χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από τρία πορτοκάλια
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 3 βανίλιες
  • 1 κ.γ. αμμωνία
  • ½ κ. γλ μαστίχα
  • 2 κ.γ. μαχλέπι
  • 1800 -1900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά για το άλειμμα
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Δείτε τη συνταγή δια χειρός Πέτρου Συρίγου στο παρακάτω βίντεο:

 

 

Βάζουμε το βούτυρο Ήπειρος στο μίξερ, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε να αφρατέψουν. Παράλληλα, σπάμε σε ένα μπολ τα αυγά .

Σταματάμε το χτύπημα και με μια σπάτουλα καθαρίζουμε τα τοιχώματα του μίξερ ώστε να χτυπηθεί καλά όλη η ποσότητα. Χτυπάμε ξανά και προσθέτουμε σταδιακά ένα ένα τα αυγά μας.

Όσο δουλεύει το μίξερ, βάζουμε το χυμό πορτοκάλι σε ένα ποτήρι ή βαθύ μπολάκι και διαλύουμε μέσα τη σόδα. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την αμμωνία με το γάλα (εβαπορέ).

Καθώς συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά μας στο μίξερ εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και σιγά σιγά ξεκινάμε με ένα κουτάλι να προσθέτουμε το αλεύρι.

Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και αδειάζουμε πάνω το μείγμα για τα κουλουράκια μας. Δουλεύουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι μας. Χωρίζουμε το μείγμα μας σε μπαλάκια στο μέγεθος της παλάμης μας. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μπαστουνάκια και κατόπιν φτιάχνουμε πλεξούδες ή πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε.

Βάζουμε στο ταψάκι μας λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω τα κουλουράκια. Αλείφουμε τα κουλούρια με τα χτυπημένα αυγά και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20-25 λεπτά και απολαμβάνουμε!

 

 

Από τον σεφ, Πέτρο Συρίγο, https://petros-syrigos.com/