MENU

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ

  • • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
  • • 120 γρ. φουντούκια αλεσμένα
  • • 1 ½ κ.τ.σ κανέλα
  • • 70 γρ. ζάχαρη
  • • 300 γρ. βούτυρο Ήπειρος τύπου Κερκύρας 50-50 (50%αγελαδινό- 50% αιγοπρόβειο)
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ: 600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • • 160 γρ. φουντούκια τριμμένα ή καρυδόψιχα ή αμύγδαλα
  • • 180 γρ. μπισκότα της αρεσκείας μας
  • • 1 κ.τ.γ κανέλα
  • • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • • 1 βανίλια
  • • 2 μπανάνες σε κύβους (προαιρετικά)
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση:

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ βάζουμε τα φουντούκια, τα μπισκότα, τη σοκολάτα, το ξύσμα, τη βανίλια και την κανέλα. Ανακατεύουμε  καλά και αφήνετε στην άκρη.

Για το φύλλο:

Χωρίζουμε την ποσότητα των φύλλων στα δυο (επειδή θα φτιάξουμε δυο στρούντελ). Απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, και ενδιάμεσα βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης, φουντούκια, κανέλα. Όταν τελειώσουν οι στρώσεις βάζουμε τη μισή γέμιση κατά μήκος των φύλλων, αφήνοντας λίγο κενό στα άκρα.  Γυρνάμε τα άκρα προς τα μέσα, έτσι η γέμιση δεν θα βγει από έξω στο ψήσιμο.

Τυλίγουμε το ρολό προσεκτικά και στο τέλος αλείφουμε με βούτυρο για να κολλήσει καλά. Συνεχίζουμε και με τα αλλά φύλλα. Μεταφέρουμε σε ένα ρηχό ταψί με την ένωση των φύλλων να βρίσκεται στην κάτω πλευρά και αλείφουμε και τα δυο ρολά με βούτυρο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα. Όταν είναι έτοιμα βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε  για 10 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρετε σε φέτες.

 

Από τον σεφ Πέτρο Συρίγο, https://petros-syrigos.com