MENU

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φύλλο ζύμης για τάρτες
  • 250 γραμμάρια τυρί ταλαγάνι κομμένο σε φέτες
  • 1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 10 φέτες προσούτο ( ψημένες στο φούρνο για 3 λεπτά)
  • 100 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 πράσα ψιλοκομμένα (το λευκό μέρος και το τρυφερό πράσινο μέρος)
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείφουμε με βούτυρο την ταρτιέρα και στρώνουμε το φύλλο.

Ό,τι περισσεύει από το φύλλο και εξέχει προς τα έξω, το κόβουμε και τρυπάμε το φύλλο σε κάποια σημεία με ένα πιρούνι.

Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί.

Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα το πράσο και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: www.sidagi.gr