MENU

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ

  • Λίγο βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ 50-50 για να βουτυρώσουμε τα σκεύη
  • Λίγο βούτυρο γάλακτος ΗΠΕΙΡΟΣ λιωμένο
  • 2 κ.σ τριμμένο κεφαλοτύρι ΗΠΕΙΡΟΣ
  • 2 φύλλα ζύμη τάρτας
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 8-10 λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα (250gr.)
  • 500gr. πράσο (μόνο το λευκό μέρος)
  • 280gr. καπνιστό τυρί
  • 300gr. κρέμα γάλακτος 35%
  • 5 αυγά
  • 10 φέτες μπέικον
  • 15gr. αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώνουμε τα σκεύη για τα ταρτάκια και απλώνουμε τη ζύμη. Πιέζουμε με τα δάχτυλα μας, ώστε να κάτσει ομοιόμορφα. Κόβουμε όση ζύμη περισσεύει από το σκεύος με ένα μαχαίρι. Το κάθε φύλλο βγάζει 4 ταρτάκια.

Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον στο βούτυρο (100γρ),στη συνέχεια βάζουμε το κρεμμύδι,τα μανιτάρια και τέλος το πράσσο.

Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγο και μοιράζουμε στα ταρτάκια που έχουμε στρώσει τη ζύμη μας.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα, το αλάτι, το πιπέρι και το κεφαλοτύρι και περιχύνουμε πάνω από τη γέμιση,προσθέτουμε σε κυβάκια το καπνιστό τυρί

Ψήνουμε για 25-30’ στους 180 βαθμούς.

Μπορείτε να το κάνατε και σε μεγάλη ταρτιέρα άλλα εκεί θα πρέπει να ψήσετε πρώτα τη ζύμη μόνη της για 15 λεπτά με βάρος από πάνω.

 

Από τον σεφ Πέτρο Συρίγο, https://petros-syrigos.com