MENU

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ 4 ΤΥΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο με καλαμποκάλευρο
  • 250 γρ. κασέρι
  • 250 γρ. γραβιέρα
  • 250 γρ. ταλαγάνι
  • 250 γρ. φέτα
  • 4 φλ. φρέσκο γάλα
  • 5 μεγάλα αυγά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 3 φωλιές ψιλό φιδέ
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χρησιμοποιούμε για την πίτα μας ένα πυρίμαχο ταψί 27χ35 εκατοστά. Ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Κόβουμε σε λεπτές φέτες όλα τα λαχανικά. Τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά για να μαραθούν και αλατίζουμε.Σπάμε τον φιδέ σε ψιλά κομμάτια μέσα στη γέμιση λαχανικών. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Τέλος, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε. Τρίβουμε ή ψιλοκόβουμε σε καρέ όλα τα τυριά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: argiro.gr