MENU

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η ιστορία μας

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, μια ομάδα επιχειρηματιών σε συνεργασία με ντόπιους τυροκόμους από την Άρτα, ίδρυσε την ΗΠΕΙΡΟΣ. Το όραμά τους ήταν να συνδυάσουν την τέχνη της τοπικής τυροκομίας και τις παραδοσιακές συνταγές με την τεχνολογία, με σκοπό να παράγουν φέτα και άλλα παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα, διασφαλίζοντας την σταθερότητα της γεύσης και την υψηλή ποιότητας τους. Το 1997, το 100% των μετοχών της ΗΠΕΙΡΟΣ αποκτάται από την ΟΠΤΙΜΑ Α.Ε., μια ελληνική οικογενειακή επιχείρηση με μεγάλη ιστορία στον χώρο των τυροκομικών προϊόντων στη χώρα μας. Έκτοτε, λειτουργεί και αναπτύσσεται βάσει ενός δυναμικού επενδυτικού πλάνου, που περιλαμβάνει επενδύσεις σε επεκτάσεις, εξοπλισμό, καινοτόμες διαδικασίες και ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού.

Μερικές χρονιές – σταθμοί στην ιστορία της ΗΠΕΙΡΟΣ:


1994
1995
1997
1999
2007
2008
2012
2014
2015
2018
2019
2020
2021
2022

Ίδρυση της ΗΠΕΙΡΟΣ στον Αμμότοπο Άρτας. Αρχικά παράγονται τα προϊόντα Φέτα, Κεφαλογραβιέρα και Μυζήθρα.

Η αποκλειστική διανομή των προϊόντων ΗΠΕΙΡΟΣ ανατίθεται στην ΟΠΤΙΜΑ Α.Ε. του ομίλου Π. Παντελιάδη. Παράλληλα ξεκινούν οι εξαγωγές των προϊόντων ΗΠΕΙΡΟΣ στο εξωτερικό.

  • Η ΗΠΕΙΡΟΣ μεταβιβάζεται πλήρως στην ΟΠΤΙΜΑ Α.Ε.
  • Η πρώτη εταιρία στον κλάδο που πιστοποιήθηκε κατά ISO 9001 : 2000. Στα χρόνια που ακολούθησαν έλαβε και άλλες σημαντικές πιστοποιήσεις όπως: ISO 22000 , IFS, BRC, FMSA, ISO 14001

Κυκλοφορεί το Γιδοτύρι, ένα τυρί άλμης από 100% κατσικίσιο γάλα

  • Η συλλογή γάλακτος γίνεται πλέον μόνο με 100% ιδιόκτητα φορτηγά-βυτία, μέσα από προψυχόμενες δεξαμενές γάλακτος, τις οποίες η ΗΠΕΙΡΟΣ έχει μοιράσει σε όλους τους συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους.
  • Λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής και πώλησης ενέργειας (ο 1ος στη Δυτική Ελλάδα) δυναμικότητας 20 κwh από 21/9/2007.

Ξεκινά η παραγωγή και η διάθεση του ΗΠΕΙΡΟΣ Ελαφρύ, το αιγοπρόβειο μαλακό τυρί άλμης, με μόνο 12% λιπαρά.

Λανσάρεται η ΗΠΕΙΡΟΣ Ζεμύθα, ένα καινοτόμο προϊόν με 27% πρωτεΐνη τυρογάλακτος και συγχρόνως μόνο 1% λιπαρά.

Λανσάρεται η ΗΠΕΙΡΟΣ Μαλακή, από 100% αιγοπρόβειο γάλα και πιο μαλακή υφή σε σχέση με τη φέτα.

Κυκλοφορεί στην αγορά η καινοτόμος ΗΠΕΙΡΟΣ Φέτα ΠΟΠ με 40% Λιγότερο Αλάτι.

Η οικογένεια κατσικίσιων τυριών ΗΠΕΙΡΟΣ μεγαλώνει, με το λανσάρισμα του Κατσικίσιου Ημίσκληρου για τοστ.

  • Ξεκινάει η λειτουργία της Πρότυπης «Φάρμα ΗΠΕΙΡΟΣ», με στόχο την ανάπτυξη και μεταφορά τεχνογνωσίας στους Έλληνες κτηνοτρόφους.
  • Η ΗΠΕΙΡΟΣ εξαγοράζει τον εξοπλισμό της παραγωγής των ημίσκληρων παραδοσιακών τυριών της ΒΙΓΛΑ στην Ελασσόνα.
  • Λανσάρεται η ΗΠΕΙΡΟΣ Αλειφωτή με κομματάκια φέτας ΗΠΕΙΡΟΣ.
  • Την ίδια χρονιά, λανσάρεται το ΗΠΕΙΡΟΣ Ταλαγάνι Ελαφρύ με 15% λιπαρά.

  • Λανσάρονται τα ΗΠΕΙΡΟΣ Τριγωνάκια, τα πρώτα μαλακά τυράκια σε μερίδες που περιέχουν στη σύνθεσή τους Ελληνικά τυριά.
  • Η ΗΠΕΙΡΟΣ μπαίνει σε μια νέα κατηγορία, λανσάροντας τις πρώτες μπάρες δημητριακών με πρωτεΐνη τυρογάλακτος, τις ΗΠΕΙΡΟΣ Ζεμύθα Protein Bars.

  • Η ΔΟΜΟΚΟΣ Α.Ε συγχωνεύεται με την ΗΠΕΙΡΟΣ.
  • Η ΗΠΕΙΡΟΣ μπαίνει σε μια ακόμα νέα κατηγορία, αυτή των κατεψυγμένων παραδοσιακών πιτών, λανσάροντας τη σειρά ΗΠΕΙΡΟΠΙΤΑ. Η σειρά συμπεριλαμβάνει χωριάτικη τυρόπιτα, σπανακοτυρόπιτα, κασερόπιτα αλλά και τα ΗΠΕΙΡΟΠΙΤΑΚΙΑ - τρίγωνα τυροπιτάκια, με φέτα ΠΟΠ ΗΠΕΙΡΟΣ.

  • Λανσάρεται το ΗΠΕΙΡΟΣ Fit & Slim, ακόμα ένα καινοτόμο τυροκομικό προϊόν άλμης, πλούσιο σε πρωτεΐνη (21%) και ταυτόχρονα χαμηλό σε λιπαρά (6%)
  • Την ίδια χρονιά, η ΗΠΕΙΡΟΣ εισέρχεται σε ακόμα μια νέα κατηγορία, λανσάροντας τα ΗΠΕΙΡΟΣ Παραδοσιακά Γιαούρτια, σε δυο εκδοχές: Πρόβειο και Κατσικίσιο.