MENU

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ABRAHAM BALDWIN AGRICULTURAL COLLEGE ΣΤΗ ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ABRAHAM BALDWIN AGRICULTURAL COLLEGE ΣΤΗ ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ

Στο πλαίσιο του προγράμματος Study Abroad του Perottis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, φοιτητές και καθηγητές από το Αbraham Baldwin Agricultural College, στη Georgia των ΗΠΑ, επισκέφτηκαν την Πρότυπη ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, στην Καμπή Άρτας και τις εγκαταστάσεις της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ, στον Αμμότοπο Άρτας.

Στόχος του 10ημέρου προγράμματος εκπαιδευτικού τουρισμού ήταν να γνωρίσουν οι φοιτητές την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και τον κλάδο της αγροδιατροφής μέσω επισκέψεών τους σε επιλεγμένες παραγωγικές μονάδες τροφίμων στη χώρα μας.

Σημείο εκκίνησης ήταν το εργοστάσιο της ΗΠΕΙΡΟΣ, που αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής τυροκομικών προϊόντων στην Ελλάδα, όπου οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα διάφορα στάδια της διαδικασίας παραγωγής των παραδοσιακών ΠΟΠ τυριών της εταιρείας.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν την Πρότυπη ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ – τη μεγαλύτερη φάρμα αιγοπροβάτων στην Ελλάδα και μία από τις πιο σύγχρονες στην Ευρώπη. Εκεί, οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και παρατήρησαν από κοντά το Αυτοματοποιημένο Παρασκευαστήριο Ολικού Σιτηρεσίου, το Εργαστήριο Αναπαραγωγής, το Αναθρεπτήριο με τα συστήματα αυτόματου θηλασμού, τους στάβλους, καθώς και το πρωτοποριακό, για αιγοπρόβατα, αυτόματο περιστροφικό αρμεκτήριο, το οποίο διαθέτει ατομική ηλεκτρονική γαλακτομέτρηση και λογισμικό ιατρικής παρακολούθησης και ελέγχου της παραγωγής της μονάδας.

Με μεγάλο ενθουσιασμό, οι φοιτητές όχι μόνο ενημερώθηκαν αλλά και είδαν στην πράξη τις πρωτοποριακές μεθόδους και τα πρωτόκολλα που εφαρμόζει η ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ τόσο για τη διασφάλιση της ευζωίας των ζώων όσο και για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της ζωικής παραγωγής στο περιβάλλον. Ένας άλλωστε από τους πρωταρχικούς στόχους της ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ είναι η εκπαίδευση και η μεταφορά τεχνογνωσίας στους υπάρχοντες κτηνοτρόφους, αλλά και στις επόμενες γενιές των κτηνοτρόφων που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη και εξέλιξη του κλάδου.