MENU

ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΑΣ

Διαθέτουμε ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής και συσκευασίας τυροκομικών προϊόντων, στον Αμμότοπο Άρτας, στην Ήπειρο. Εκεί, επεξεργαζόμαστε ετησίως πάνω από 32.000 τόνους 100% ελληνικού αιγοπρόβειου γάλακτος για την παραγωγή των προϊόντων μας, συνθέτοντας μια πλήρη γκάμα ελληνικών παραδοσιακών τυριών (Φέτα ΠΟΠ, Λευκά Τυριά, Τυρογάλακτος, Κίτρινα Σκληρά και Κίτρινα Ημίσκληρα Τυριά).

 

Διασφάλιση Ποιότητας & Ποιοτικός Έλεγχος

Για όλους εμάς στην ΗΠΕΙΡΟΣ, η Διασφάλιση της Ποιότητας των προϊόντων μας σε όλη τους τη διαδρομή, αποτελεί θεμελιώδη αξία και διαρκή επιδίωξη. Στις εγκαταστάσεις μας εφαρμόζονται  σύγχρονες μέθοδοι παραγωγής και αυστηρές προδιαγραφές που διέπουν τις διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου, παραγωγής και συσκευασίας.

Δεσμευόμαστε μέσω της Πολιτικής Διασφάλισης Ποιότητας της ΗΠΕΙΡΟΣ, που στόχο έχει τη παραγωγή, συσκευασία και διάθεση προϊόντων υψηλής ποιότητας με διαρκή επιδίωξη τη βελτίωση όλων των διαδικασιών της εταιρίας.

Η Διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων ΗΠΕΙΡΟΣ επιτυγχάνεται σταδιακά ανά διεργασία παραγωγής, στα πλαίσια ενός Συστήματος Ολικής Διαχείρισης της Ποιότητας με βασικό σκοπό τη Συνεχή Βελτίωση.

Στις εγκαταστάσεις της ΗΠΕΙΡΟΣ λειτουργεί εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου (χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων). Το εργαστήριο είναι από τα πλέον σύγχρονα με τελευταίας τεχνολογίας συσκευές ανάλυσης και μηχανήματα ελέγχου της πρώτης ύλης και των προϊόντων, σε όλα τα στάδια παραγωγής τους.

Στην παραλαβή του γάλακτος, παραγωγή, ωρίμανση, συσκευασία, αποθήκευση του τελικού προϊόντος, πραγματοποιούνται αυστηροί τακτικοί έλεγχοι, εξασφαλίζοντας την πληρότητα τήρησης των προδιαγραφών που έχουν τεθεί.

Ακολουθώντας πλάνο αναλύσεων για κάθε στάδιο πέραν της ισχύουσας νομοθεσίας και τις απαιτήσεις των συστημάτων ασφάλειας τροφίμων και το εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου της ΗΠΕΙΡΟΣ είναι διαπιστευμένο ως Εργαστήριο Αυτοελέγχου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συλλογή – Μεταφορά Γάλακτος

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νωπού γάλακτος και το υψηλό επίπεδο υγιεινής του γάλακτος είναι δύο πολύ σημαντικοί παράγοντες για τη παραγωγή ποιοτικών τυριών, η οποία επιτυγχάνεται με τη σωστή διατήρησή του, μετά το άρμεγμα.

Για τη Διασφάλιση της ποιότητας της πρώτης ύλης, η ΗΠΕΙΡΟΣ παρέχει στους παραγωγούς που συνεργάζεται, ειδικές δεξαμενές ψύξης για τη διατήρηση του γάλακτος σε χαμηλή θερμοκρασία. Μέσα σε λίγες ώρες το γάλα συλλέγεται με ειδικά για τη μεταφορά, 100% ιδιόκτητα ισόθερμα βυτία, διατηρώντας την ψυκτική αλυσίδα. Η ΗΠΕΙΡΟΣ είναι η μόνη εταιρία στην Βορειοδυτική Ελλάδα που εφαρμόζει 100% τέτοιο σύστημα συλλογής γάλακτος.

Παραγωγή

Οι παραγωγικές διαδικασίες στην ΗΠΕΙΡΟΣ γίνονται μέσω υπερσύγχρονων μηχανημάτων, πληρώντας όλες τις απαιτήσεις για την ασφάλεια και υγιεινή των προϊόντων μας.

Το παστεριωμένο γάλα μεταφέρεται στην αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής υψηλής τεχνολογίας, όπου ο χειρισμός γίνεται μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ο σχεδιασμός της υπερσύγχρονης γραμμής παραγωγής, έχει γίνει με γνώμονα τον παραδοσιακό τρόπο τυροκόμισης της φέτας. ‘Έτσι, αυτόματα προστίθενται στο γάλα η πυτιά και η καλλιέργεια, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που γινόταν για δεκαετίες από τους παραδοσιακούς τυροκόμους της περιοχής. Ακολουθεί η πήξη και η κοπή του πήγματος σε μικρά κομμάτια, ώστε να διευκολυνθεί η αποβολή του τυρογάλακτος. Το τυρόπηγμα που προκύπτει, μεταφέρεται μέσω αυτόματου συστήματος συνεχούς ροής σε ειδικά καλούπια, ανάλογα με το σχήμα που θέλουμε να δώσουμε στο τυρί.

Το τυρόγαλο συλλέγεται και αποθηκεύεται σε ισόθερμη δεξαμενή. Μέσω της σύγχρονης μονάδας συμπύκνωσης και επεξεργασίας του τυρογάλακτος παράγονται τα τυριά τυρογάλακτος της ΗΠΕΙΡΟΣ (Ανθότυρο, Μυζήθρα και Ζεμύθα). Το κλειστό κύκλωμα επεξεργασίας και ροής του προϊόντος, εξασφαλίζει την υγιεινή του τελικού προϊόντος.

Οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας σε όλους τους χώρους παραγωγής είναι ελεγχόμενοι και διαθέτουν σύστημα φιλτραρίσματος EU 13 του αέρα που εισέρχεται, για συνθήκες απόλυτης υγιεινής.

Ακολουθεί η διαδικασία της ωρίμανσης και η συσκευασία.

 

Σεβασμός Προς Το Περιβάλλον

Η ΗΠΕΙΡΟΣ, ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν στην προστασία περιβάλλοντος, έχει πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Ενδεικτικά, μερικές από τις πρωτοβουλίες μας προς αυτή την κατεύθυνση:

 

 • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στο εργοστάσιο
 • Ανακύκλωση πλαστικών, χαρτικών & δοχείων λευκοσιδήρου
 • Ανακύκλωση μπαταριών
 • Ανακύκλωση όλων των λαμπτήρων και ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών συσκευών

 

Προμήθεια βυτίων φιλικών προς το περιβάλλον, τεχνολογίας EURO 5, σε συνδυασμό με χρήση AD BLUE για τον περιορισμό των ρύπων SO2 (Διοξείδιο του Θείου) & CO2 (Διοξείδιο του Άνθρακα).

 

Εκσυγχρονισμός συστημάτων αερισμού του βιολογικού καθαρισμού και εγκατάσταση νέας δεξαμενής αερισμού – καθίζησης, για αύξηση της δυναμικότητας στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων.

Δενδροφύτευση περιβάλλοντος χώρου εργοστασίου με ελαιόδεντρα

Διάθεση προς ανακύκλωση των ακατάλληλων προϊόντων σε μονάδα παραγωγής Βιοαερίου, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Εγκατάσταση μονάδας φιλτραρίσματος συμπυκνωμένου τυρόγαλου για μείωση των εκπομπών αερίων μέσω των μεταφορών του.

Με αυτούς τους τρόπους, η ΗΠΕΙΡΟΣ συμβάλει ενεργά στην περιβαλλοντική προστασία και συνεισφέρει στη γενικότερη προσπάθεια για ένα καλύτερο, πιο ανθρώπινο, και καθαρό περιβάλλον.

Πιστοποιήσεις

H ποιότητα των προϊόντων της ΗΠΕΙΡΟΣ, αλλά και οι διαδικασίες που ακολουθούνται για την επίτευξη των υψηλών στόχων που θέτει σ’ αυτό το πεδίο, έχουν πιστοποιηθεί στο υψηλότερο επίπεδο, ήδη από το 2004. Η ΗΠΕΙΡΟΣ έχει επιλέξει να πιστοποιείται με τα πιο απαιτητικά παγκόσμια συστήματα διαχείρισης ασφάλειας και ποιότητας προϊόντων. Έτσι:

 • Διατηρεί πιστοποιητικά αναγνωρισμένα από την  Παγκόσμια Πρωτοβουλία για την Ασφάλεια των Τροφίμων (GFSI)
  και συγκεκριμένα:


  • το BRC Global Standard,από τη Βρετανική Ένωση Λιανεμπορίου, και
  • το IFS Food– Higher Level από τις Ομοσπονδίες Λιανεμπόρων Γερμανίας και Γαλλίας
 • Από το 2020, το εργοστάσιο είναι πιστοποιημένο με το FSMA Preventive Controls Preparedness Module,το οποίο εφαρμόζεται για τη νομοθετική συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων & Φαρμάκων FDA
 • Στo πλαίσιo της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, έχει πιστοποιηθεί με το διεθνές αναγνωρισμένο περιβαλλοντικό πρότυπο ISO 14001:2015.

Το σύνολο των πιστοποιήσεων εκδίδεται από την TÜV HELLAS (TÜV NORD), μέλος του Ομίλου TÜV NORD GROUP.

Επιπλέον:

 • Η ΗΠΕΙΡΟΣ διαθέτει Πιστοποιημένο, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εργαστήριο ελέγχου και αυτοελέγχου
 • Ο οργανισμός πιστοποίησης Agrocert – Ο.Π.Ε.Γ.ΕΠ έχει πιστοποιήσει την ΗΠΕΙΡΟΣ για την παραγωγή των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), ΦΕΤΑΣ και ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑΣ
 • Η Βιολογική Φέτα ΠΟΠ είναι πιστοποιημένη από τον φορέα Ελέγχου Πιστοποίησηςπροϊόντων Βιολογικής Γεωργίας με κωδικό GR-BIO-03 BIOHELLAS.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

CERTIFICATE IFS

ANNEX - FSMA Preventative Controls and FSVP Preparedness

CERTIFICATE BRC