MENU

ΑΡΝΑΚΙ ΜΠΟΥΤΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΗΠΕΙΡΟΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 1,5 κ. αρνάκι μπούτι
  • 1 κ.τ.γ. λιωμένο βούτυρο γάλακτος ΗΠΕΙΡΟΣ
  • 40 γρ. λιωμένο βούτυρο γάλακτος ΗΠΕΙΡΟΣ
  • 1 μάτσο δενδρολίβανο
  • 1/2 μάτσο θυμάρι
  • 1/2 μάτσο μαιντανό
  • 1 κ.τ.σ. μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1,5 κιλό πατάτες
  • 50 γρ. λιωμένο βούτυρο γάλακτος ΗΠΕΙΡΟΣ
  • 500 ml χλιαρό νερό
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • Λιωμένο βούτυρο γάλακτος ΗΠΕΙΡΟΣ
  • χοντρό αλάτι
  • ψιλοκομμένο μαιντανό
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Δείτε τη συνταγή δια χειρός Πέτρου Συρίγου στο παρακάτω βίντεο:

 

 

  1. Σε ένα ταψί βάζουμε το αρνί και το χαράζουμε σε 3 σημεία. Κόβουμε το σκόρδο σε 3 κομμάτια και τα καρφώνουμε εκεί που έχουμε χαράξει.
  2. Αλείφουμε με μια κουταλία βούτυρο το αρνάκι και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Ψιλοκόβουμε το δενδρολίβανο, το θυμάρι και τον μαιντανό και τα βάζουμε σε ένα μπολάκι. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο γάλατος ΗΠΕΙΡΟΣ, την μια κουταλιά μουστάρδα και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.
  4. Αλείφουμε το μπούτι ομοιόμορφα με την πάστα που φτιάξαμε.
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα 50 γρ. βούτυρο. Προσθέτουμε τις πατάτες στο ταψί με το αρνάκι.
  6. Διαλύουμε τον ζωμό στο χλιαρό νερό και το ρίχνουμε και αυτό στο ταψί.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 2 ώρες σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και μισή ώρα ξεσκέπαστο για να πάρει χρώμα.

Σερβίρισμα

  1. Μόλις το αρνάκι είναι έτοιμο το βγάζουμε από το ταψί και το σερβίρουμε σε μία πιατέλα. Σπάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι μέσα στο ταψί. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λιωμένο βούτυρο γάλακτος ΗΠΕΙΡΟΣ , τις σπασμένες πατάτες, χοντρό αλάτι, μια σκελίδα σκόδρο, ψιλοκομμένος μαιντανό και τις σωτάρουμε ελαφρώς.
  2. Σερβίρουμε τις σωταρισμένες πατάτες μας στην πιατέλα με το αρνάκι.

Συνταγή απο το chef Πέτρο Συρίγο.