MENU

BROWNIES ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΗΠΕΙΡΟΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 160γρ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ
  • 300γρ. κουβερτούρα 70% κακάο
  • 4 αυγά
  • 300γρ. ζάχαρη
  • 200γρ. αλεύρι
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ σε μπεν μαρί. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου αφρατέψουν. Κατεβάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο από το μπεν μαρί και την ενσωματώνουμε με το χτυπημένο αυγό ανακατεύοντας απαλά με μία κουτάλα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά και το αλεύρι κοσκινισμένο. Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε μία φόρμα του κέικ 10Χ27 εκ. περίπου, αδειάζουμε μέσα το μείγμα για τα brownies και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20′. Το κέικ πρέπει να βγει μαλακό. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε από τη φόρμα.

Μυστικό

Εάν προτιμούμε τη σοκολάτα στο κέντρο μαλακή, κάθε φορά που σερβίρουμε μπορούμε να το ζεσταίνουμε για λίγο στο φούρνο. Επίσης, μπορούμε να σερβίρουμε μια μπάλα παγωτό βανίλια ή παγωτό καϊμάκι πάνω σε κάθε κομμάτι brownies.