MENU

ΧΟΙΡΙΝΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κομμάτι από μπούτι χοιρινού χωρίς κόκαλο (περίπου 1.200 γρ.)
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες, 2 φλιτζάνια λευκό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο, 20 βερίκοκα χωρίς κουκούτσι
  • 20 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 2 κουτ. σούπας μέλι, 2 δαφνόφυλλα
  • 5-6 κόκκοι μπαχάρι τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι, 5 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος Hπειρος
  • Αλάτι, πιπέρι, πουρές πατάτας για το σερβίρισμα
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χαράζουμε κατά μήκος στη μέση το κρέας και κόβουμε χωρίς να το χωρίζουμε για να γίνει μία λεπτή φέτα. Αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε τα βερίκοκα, τα κάστανα και το θυμάρι. Τυλίγουμε το ρολό και δένουμε με σπάγκο για να κρατήσει το σχήμα του. Σοτάρουμε στο βούτυρο Ηπειρος τα καρότα, τα κρεμμύδια, τα πράσα, το σκόρδο και το τζίντζερ, αλατοπιπερώνουμε τα και αδειάζουμε το μείγμα σε μία γάστρα. Ακουμπάμε το κρέας επάνω στα σοταρισμένα λαχανικά. Ρίχνουμε το κρασί και το μέλι, το μπαχάρι και τα δαφνόφυλλα. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 3 ώρες. Όταν μαγειρευτεί το φαγητό, κόβουμε το κρέας σε φέτες, περιχύνουμε με τη σάλτσα που έμεινε στη γάστρα και συνοδεύουμε με τα λαχανικά και πουρέ πατάτας.