MENU

ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½ κιλό χοιρινή κόντρα (ολόκληρο κομμάτι χωρίς κόκαλο)
  • 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 4 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος
  • Από ½ κουτ. του γλυκού αλάτι και πιπέρι
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος Hπειρος
  • Για τη μαρινάδα: 2 φλιτζάνια λευκό κρασί
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κλωναράκια δεντρολίβανο
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Βάζουμε το χοιρινό στη μαρινάδα για μία ημέρα στο ψυγείο και το γυρίζουμε 2-3 φορές για να μαριναριστούν όλες οι πλευρές. Πριν το ψήσουμε, στραγγίζουμε το κρέας και το χαράζουμε σε διάφορα σημεία. Ανακατεύουμε το σκόρδο με το δεντρολίβανο, το μαραθόσπορο, αλατοπίπερο και το βούτυρο Ηπειρος. Αλείφουμε το κρέας και βάζουμε λίγο από το μείγμα στις εγκοπές. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C. Βάζουμε το κρέας σε ένα βαθύ ταψί, ρίχνουμε το μείγμα της μαρινάδας και ψήνουμε το για 30 λεπτά. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 120°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 2 ώρες. Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά πριν το κόψουμε για να το σερβίρουμε.