MENU

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΑΛΑΓΑΝΙ,ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΒΑΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ

  • ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ:
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 50 γραμμ. ταλαγάνι κομμένο σε μπαστούνια
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη γεμιστή
  • 2-3 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
  • 500 ml ζωμό κότας
  • 3 φέτες μπέικον
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ:
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 100 ml ζωμός κότας
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. κρέμα τυριού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε το φιλέτο κοτόπουλο στη μέση και το χτυπάμε ελαφρώς να ανοίξει. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το θυμάρι ψιλοκομμένο και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Στην μια άκρη βάζουμε το τυρί και την πιπεριά και τυλίγουμε σε ρολό. Σε μια επιφάνεια κοπής στρώνουμε μεμβράνη και τις φέτες από το μπέικον. Το διπλώνουμε καλά και σφίγγουμε τις άκρες.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τον ζωμό κότας και μαγειρεύουμε το φιλέτο στον ζωμό για περίπου 20’. Το κρατάμε μέσα στον ζωμό ζεστό. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνοντας το βούτυρο. Σoτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4-5’ σε μέτρια φωτιά και πουδράρουμε με το αλεύρι. Ανακατεύουμε προσεκτικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2’-3’ ακόμα. Προσθέτουμε τον ζωμό (κατά προτίμηση ζεστό) κι ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις πάρει βράση αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τυριού και ξαναβάζουμε στη φωτιά. Βράζουμε χαμηλά για 4’-5’ και περνάμε τη σάλτσα από σήτα ή μπλέντερ. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και στο τέλος το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Σερβίρoυμε με πατάτες baby βραστές σoταρισμένες σε λίγο ελαιόλαδο, το φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε φέτες και τη σάλτσα του.

Tip

Μπορούμε να ψήσουμε κατευθείαν το κοτόπουλο σε φούρνο χωρίς τη χρήση μεμβράνης, αφού το έχουμε τυλίξει με λαδόκολλα. Εκεί θα χρειαστούμε περίπου 25΄στους 140 βαθμούς, αλλά το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο ζουμερό.