MENU

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΗΠΕΙΡΟΣ

ΥΛΙΚΑ

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
  • 1800 ml γάλα
  • 180 γρ σιμιγδάλι
  • 430 γρ ζάχαρη
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 2 κλωνάρια βανίλια
  • 100 γρ βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ τύπου ΚΕΡΚΥΡΑΣ 50% Αγελαδινό & 50% Αιγοπρόβειο γάλα
  • ξύσμα απο 2 λεμόνια
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
  • 600 γρ ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • φλούδα απο 1 πορτοκάλι
  • 75 γρ γλυκόζη
  • 1 ξύλο κανέλα
  • Για το φύλλο:
  • 500 γρ φύλλο κρούστας (14 λεπτά φύλλα περίπου)
  • 150 γρ βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ τύπου ΚΕΡΚΥΡΑΣ 50% Αγελαδινό & 50% Αιγοπρόβειο γάλα
  • 70 γρ λιωμένο βούτυρο γάλακτος ΗΠΕΙΡΟΣ
  • 75 γρ ηλιέλαιο
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα: Ξεκινάμε με την κρέμα βάζοντας το γάλα, τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα να ζεσταθούν. Τα υπόλοιπα υλικά, κρόκους, το ξύσμα λεμόνι και την υπόλοιπη ζάχαρη τα βάζουμε σε ένα μπολ. Λίγο πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά. Στη συνέχεια παίρνουμε από τη μείγμα της κατσαρόλας και σιγά σιγά το βάζουμε στο μείγμα του μπολ ανακατεύοντας και αυτό το βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα και βράζουμε για 2 λεπτά πάλι. Αφαιρούμε την κατσαρόλα απ τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ τύπου ΚΕΡΚΥΡΑΣ 50% Αγελαδινό & 50% χωρίς να ανακατέψουμε, αφήνουμε το να λιώσει πάνω στην κρέμα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην πιάσει κρούστα η κρέμα, αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 35 λεπτά.

Για το σιρόπι: Βάζουμε ολα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε στη φωτιά. Όταν ξεκινήσει να βράζει μετρήστε 4 λεπτά και αφαιρούμε απ τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.

Για το φύλλο-στήσιμο στο ταψί: Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το δυο ειδών βούτυρο που έχουμε λιώσει και το ηλιέλαιο. Σε ενα ταψάκι 35×25 περίπου λαδώστε με το μείγμα και ξεκινάμε να στρώνουμε ανα 2 τα φύλλα, αλλά προσοχή, τα μισά τα βάζουμε απέξω και το υπόλοιπο μέσα, δηλαδή στο τέλος με το μισό που έχουμε αφήσει απ έξω τυλίγουμε την κρέμα. Λαδώνουμε ανα δυο λοιπόν και οταν τελειώσουν τα φύλλα ρίχνουμε μέσα την κρέμα και ξεκινάμε να βάζουμε τα φύλα μέσα σκεπάζοντας την κρέμα λαδώνοντας ένα ένα τώρα τα φύλλα. Χαράζουμε σε κομμάτια, βουτυρώνουμε απο πάνω και στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά και αφού το βγάλουμε απ τον φούρνο περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.

Συνταγή απο το chef Πέτρο Συρίγο.