MENU

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 200γρ. φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ
  • 300 γρ. φασόλια γίγαντες
  • 500 γρ. σπανάκι φρέσκο συσκευασμένο (καθαρισμένο και πλυμένο)
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • ½ λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αποβραδίς καθαρίζουμε τα φασόλια και τα μουλιάζουμε σε κρύο νερό. Την επομένη τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο φρέσκο νερό, μέχρι να μαλακώσουν καλά, προσέχοντας να μη λιώσουν. Τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το ζωμό τους.

Ξεπλένουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Βάζουμε το μισό λάδι να ζεσταθεί σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σπανάκι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, ώστε να βγάλει τα υγρά του και να αχνιστεί. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, το μισό άνηθο και βράζουμε για 10 λεπτά. Τότε προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα βρασμένα φασόλια, επιπλέον αλατοπίπερο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και λίγο από το ζωμό των φασολιών που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και να χυλώσει η σάλτσα σας. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ και δίνουμε στο φαγητό μια τελευταία βράση. Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό ή ζεστό, πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο άνηθο.

 Μυστικό

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε παραλλαγή του φαγητού, αντικαθιστώντας τους γίγαντες με ρεβίθια. Επίσης, μπορούμε να μαγειρέψουμε το φαγητό σε γάστρα στο φούρνο, αφού πρώτα βράσουμε τα φασόλια και αχνίσουμε το σπανάκι.