MENU

ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΗΠΕΙΡΟΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 250γρ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ
  • 450γρ. κανταΐφι
  • 150γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 700γρ. ζάχαρη
  • 400γρ. νερό
  • 1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα πιάτο βάζουμε μία χούφτα κανταΐφι. Το ανοίγουμε, βάζουμε λίγο καρύδι ανακατωμένο με κανέλα και το τυλίγουμε σε ρολό. Το τοποθετούμε στο ταψί. Συνεχίζουμε φτιάχνοντας ρολά και όταν τελειώσει το κανταΐφι, περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ όλα τα ρολά και ψήνουμε στους 150°C για 30′-35′. Αν χρειαστεί, ψήνουμε παραπάνω έως ότου ροδίσει. Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι για 5′-6′. Περιχύνουμε το κανταΐφι ζεστό όταν και το σιρόπι είναι ζεστό για να γίνει τραγανό και μαλακό μαζί.