MENU

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΜΠΟΛΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΗΠΕΙΡΟΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 μπούτια κατσίκι (2-2,5 κιλά συνολικά)
  • μπόλια
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 4 κλωνάρια θυμάρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ τύπου ΚΕΡΚΥΡΑΣ 50 αγελαδινό & 50 αιγοπρόβειο γάλα
  • ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ:
  • 2 κιλά πατάτες baby
  • 250 ml νερό
  • 1 κύβο κότας
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο γάλακτος ΗΠΕΙΡΟΣ
  • ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
  • ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ:
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ρίγανη, λεμόνι
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Με ένα κοφτερό μαχαίρι τρυπάμε σε διάφορα σημεία την επιφάνεια του κατσικιού και βάζουμε μέσα σε κάθε τρύπα σκόρδο, δεντρολίβανο και θυμάρι. Εάν περισσεύει θυμάρι και δεντρολίβανο το απλώνουμε πάνω στο κατσίκι. Αλείφουμε τα μπούτια με βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ τύπου ΚΕΡΚΥΡΑΣ 50 αγελαδινό & 50 αιγοπρόβειο γάλα, τα σκεπάζουμε με την μπόλια και μεταφέρουμε σε ένα ταψί.

Για τις πατάτες: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, εκτός από τις πατάτες. Προσθέτουμε τις πατάτες στο ταψί και περιλούστε τις με το μείγμα που ετοιμάσατε. Σκεπάζουμε πολύ καλά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 2,5 ώρες στους 190 βαθμούς. Μπορούμε επίσης να τυλίξουμε μόνο το μπούτι με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο ή ακόμα και να το βάλουμε στη γάστρα.

Για το τελείωμα: Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τη μουστάρδα, το μέλι και το ελαιόλαδο. Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, ξεσκεπάζουμε και απλώνουμε το μείγμα πάνω στο κατσικάκι. Συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς αλουμινόχαρτο, μέχρι να πάρει χρώμα, για 15-20 λεπτά στις αντιστάσεις. Όταν είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό, ρίγανη και λεμόνι.

Συνταγή από το chef Πέτρο Συρίγο.