MENU

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΗΠΕΙΡΟΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 100γρ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ
  • 200γρ. κουβερτούρα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 6 ασπράδια αυγών
  • 100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100γρ. αλεύρι
  • 100γρ. φουντούκι σε σκόνη
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ
  • 150γρ. κουβερτούρα
  • 150γρ. κρέμα γάλακτος ADORO 35% λιπαρά
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ σε μπεν μαρί. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη σε μαρέγκα σε χαμηλή ταχύτητα. Κατεβάζουμε τη σοκολάτα από το μπεν μαρί, αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και προσθέτουμε τους κρόκους, το αλεύρι και το φουντούκι. Στο τέλος, ενσωματώνουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας καλά. Αδειάζουμε αυτό το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ 25Χ10 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40′-45′ λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι και αν χρειαστεί ψήνουμε λίγο παραπάνω. Πασπαλίζουμε, εάν θέλουμε με άχνη. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ADORO στους 90°C (πριν βράσει). Την αδειάζουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα, ομογενοποιούμε πολύ καλά και όταν πέσει η θερμοκρασία προσθέτουμε το βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ. Αφήνουμε να κρυώσει το γλάσο ώστε να είναι παχύρρευστο και γλασάρουμε το κέικ όταν και αυτό είναι κρύο.