ΥΛΙΚΑ
- 200γρ. φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ χοντροτριμμένη
- 4 κουταλιές της σούπας κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα ΗΠΕΙΡΟΣ τριμμένη
- 250γρ. σπανάκι φρέσκο (καθαρισμένο)
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 3 αβγά
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
- 4 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C πάνω κάτω. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να πάρει βράση και ρίχνουμε το σπανάκι να ζεματιστεί για 2 λεπτά. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά στο σουρωτήρι. Χτυπάμε σε μια λεκανίτσα με σύρμα τα αβγά για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε το σπορέλαιο και το γιαούρτι. Αφού ενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός. Περνάμε το σπανάκι από το μπλέντερ και το ρίχνουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τη κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα ΗΠΕΙΡΟΣ και τη φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ, το μοσχοκάρυδο, τον άνηθο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο χυλό το μείγμα με το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψάκι με κοιλότητες, ειδικό για μάφινς. Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου, χωρίς να ανοίξουμε καθόλου το φούρνο ενδιάμεσα. Ξεφορμάρουμε τα μάφινς σε πιατέλα και τα σερβίρουμε χλιαρά ή και κρύα.
Μυστικό
Για μεγαλύτερη ευκολία, αγοράζουμε καθαρισμένο και πλυμένο σπανάκι σε συσκευασίες του μισού κιλού. Θα το βρούμε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ μαζί με τις σαλάτες.