MENU

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ

  • ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ: 4 αβγά, 125 γρ. ζάχαρη
  • 126 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος Hπειρος
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: 4 φλιτζάνια τριμμένη ψίχα κάστανου
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος Αdoro
  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 βανίλια σκόνη
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ: 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος Adoro
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος Hπειρος
  • 1 σφηνάκι μπράντι
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κέικ της βάσης: Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο Ηπειρος με τον καφέ, το γιαούρτι, τα αβγά, τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αναμειγνύουμε και αδειάζουμε σε 1 στρογγυλό ταψί με ελατήριο και διάμετρο 24 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40 λεπτά. Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει ώστε να μπορέσουμε να την κόψουμε σε φέτες.

Για την κρέμα σοκολάτας: Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρότερα κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε το κακάο με μισό φλιτζάνι ζεστό νερό, ρίχνουμε το μείγμα στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε τη στο μείγμα της κουβερτούρας, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Κόβουμε το κέικ της βάσης σε 2 φέτες. Βάζουμε τη μία φέτα στη φόρμα με το ελατήριο και αδειάζουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας σοκολάτας. Βάζουμε επάνω στην κρέμα τη δεύτερη φέτα του κέικ και αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 4 – 5 ώρες πριν την κόψουμε σε μερίδες για να τη σερβίρουμε.