MENU

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο
  • 5 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος Hπειρος
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Για τη γέμιση: 2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος Hπειρος
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
  • Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 6 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 6 ξερά βερίκοκα χωρίς κουκούτσι
  • 10 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 1 ½ φλιτζάνι μαυροδάφνη
  • 5 φέτες ψωμί του τοστ
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το μήλο στο βούτυρο γάλακτος Ηπειρος. Ρίχνουμε στη συνέχεια τον χυμό του πορτοκαλιού, το ξύσμα και μισό φλιτζάνι μαυροδάφνη. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε το μείγμα για 7-8 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τα ξερά φρούτα και τα κάστανα και κόβουμε σε μικρούς κύβους το ψωμί. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Ανακατεύουμε τις 5 κουταλιές βουτύρου Ηπειρος με τη μουστάρδα, το ξύσμα λεμονιού και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, σηκώνουμε προσεκτικά την πέτσα του από την πλευρά της κοιλιάς ή του λαιμού και απλώνουμε το μείγμα με το βούτυρο και τη μουστάρδα ανάμεσα στο κρέας και στην πέτσα προσπαθώντας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια από το στήθος και τα μπουτάκια. Βάζουμε τη γέμιση στην κοιλιά του κοτόπουλου και αν περισσέψει λίγη (ανάλογα με το μέγεθος του κοτόπουλου), τη βάζουμε στο ταψί μαζί με το κοτόπουλο. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαυροδάφνη, συμπληρώνουμε 1 φλιτζάνι νερό και ψήνουμε το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ½ ώρα, γυρνώντας το στο ενδιάμεσο από όλες τις πλευρές για να ψηθεί σωστά.