MENU

ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΗΠΕΙΡΟΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 125γρ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ
  • 125γρ. ζάχαρη άχνη
  • 125γρ. αμύγδαλο αποφλοιωμένο ή σκόνη
  • 3 αβγά
  • 80γρ. αλεύρι
  • 50γρ. χυμός λεμονιού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ το οποίο έχουμε αφήσει για μισή ώρα εκτός ψυγείου για να μαλακώσει, με την άχνη. Προσθέτουμε και το αμύγδαλο ανακατεύοντας και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και το χυμό λεμονιού. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το ξύσμα λεμονιού ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22εκ. και το βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 2 ώρες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45 λεπτά.

Μυστικό

Mπορούμε να σερβίρουμε τη λεμονόπιτα με κρέμα γάλακτος “Adoro” 35% λιπαρά σε μορφή σαντιγί.

Mπορούμε να προσθέσουμε μαζί με το ξύσμα λεμονιού και ξύσμα από 1 πορτοκάλι.

Mπορούμε να προσθέσουμε 100-120γρ. χονδροκομμένο αμύγδαλο.

Mπορούμε να ραντίσουμε το κέικ με λιμοντσέλο (ιταλικό λικέρ λεμονιού) όταν το βγάλουμε από το φούρνο.