MENU

ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ χοντροτριμμένη
  • 1 κιλό μύδια φρέσκα
  • ¼ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1½ κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα μύδια κάτω από τρεχούμενο νερό τρίβοντάς τα με σκληρή βούρτσα. Αφαιρούμε τα γένια τους τραβώντας τα με το χέρι και αφήνουμε τα μύδια για 1 ώρα περίπου σε μια λεκανίτσα με νερό για να φύγει η άμμος. Τα στραγγίζουμε και βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά με 3-4 δάχτυλα νερό. Προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και τα βάζουμε στη φωτιά να αχνιστούν για 7 λεπτά και να ανοίξουν. Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε και βγάζουμε από τα υπόλοιπα το ψαχνό τους. Περνάμε το ζωμό από σουρωτήρι στρωμένο με τουλπάνι και κρατάμε στην άκρη περίπου 1 φλιτζάνι του τσαγιού για τη σάλτσα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό των μυδιών, τη μουστάρδα διαλυμένη σε ελάχιστο νερό και πιπερώνουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει ελαφρά.

Προσθέτουμε τη φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ και τα μύδια και ανακατεύουμε τη σάλτσα για 1-2 λεπτά πάνω στη φωτιά μέχρι να ζεσταθούν καλά τα μύδια και να λιώσει ελαφρά η φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ.

Σερβίρουμε τα μύδια σε πιατέλα πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μυστικό
Δεν προσθέτουμε αλάτι στο φαγητό γιατί τα μύδια είναι ήδη αλμυρά και θα γίνουν ακόμη πιο αλμυρά με την προσθήκη της μουστάρδας και της φέτας.