MENU

ΠΑΝΕ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. Ταλαγάνι, κομμένο σε κύβους 2X2 εκατοστά
  • Αλεύρι
  • 2 αυγά
  • Γαλέτα
  • Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • Πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας πλυμένη και κομμένη σε χοντρά κομμάτια (λόλα, μαρούλι, iceberg, κινέζικο λάχανο, ρόκα)
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΔΥΟΣΜΟΥ: 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Ελαιόλαδο
  • 1 μάτσο δυόσμο (τα φύλλα μόνο)
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μούλτι πάρα πολύ καλά. Ανακατεύουμε την σαλάτα με τη σάλτσα. Πανάρουμε το Ταλαγάνι με την εξής σειρά: αλεύρι – αυγό – γαλέτα. Τηγανίζουμε το Ταλαγάνι ώσπου να ροδίσει σε μπόλικο ηλιέλαιο. Στη συνέχεια το τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθούν τα λάδια του. Σε ένα μπολ τοποθετούμε την σαλάτα μας, από πάνω το παναρισμένο Ταλαγάνι και σερβίρουμε.