MENU

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΚΡΑΤΙΝΕ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πατάτες
  • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 5 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος Hπειρος
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος Αdoro
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι Hπειρος
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες.Τις βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το βούτυρο γάλακτος Ηπειρος, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κεφαλοτύρι Hπειρος και λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και τις στρώνουμε με τη σειρά σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις περίπου 20 x 30 εκατοστά. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τις πατάτες. Σκεπάζουμε το σκεύος με ένα φύλλο αλουμινόχαρτου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε ως ορεκτικό ή ως συνοδευτικό με ψητό κρέας.