MENU

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 150γρ. φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 1 πακέτο πένες
  • 2 ντομάτες κόκκινες και σφιχτές
  • 1 ντομάτα ώριμη τριμμένη στο τρίφτη
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 πρέζα μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • ολόκληρα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε 5 λίτρα αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας: Χαράζουμε στις δύο ντομάτες ένα σταυρό στη βάση τους και τις βουτάμε για 1 λεπτό σε ζεματιστό νερό και μετά σε κρύο. Ύστερα τις ξεφλουδίζουμε με ευκολία, τις κόβουμε στη μέση, ζουλάμε να φύγουν οι σπόροι και τα ζουμιά και τις κόβουμε πάνω σε επιφάνεια κοπής σε μικρά καρεδάκια.

Ρίχνουμε τα καρεδάκια σε μπολ, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το ξίδι, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατεύετε. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τους κάνουμε ένα «ντουσάκι» με κρύο νερό να κρυώσουν λίγο. Ύστερα τα μοιράζουμε σε πιάτα. Μοιράζουμε από πάνω πρώτα τη σάλτσα της φρέσκιας ντομάτας και μετά την τριμμένη φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ. Διακοσμούμε με ολόκληρα φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως. Είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο.

 

Μυστικό: Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε πάνω από κάθε πιάτο λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.