MENU

ΡΟΛΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 200γρ. φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ τριμμένη με τα δάχτυλα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (όσο χρειαστεί μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή πυκνότητα)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. καπνιστή γαλοπούλα ψιλοκομμένη
  • 2-3 γαλλικές μπαγκέτες
  • αλουμινόχαρτο
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε τη φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το μισό γιαούρτι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν. Αν είναι απαραίτητο, προσθέτουμε λίγο επιπλέον γιαούρτι για να αραιώσει περισσότερο το μείγμα. Προσθέτουμε τα κομματάκια καπνιστής γαλοπούλας και ανακατεύουμε με κουτάλι να ενσωματωθούν στο μείγμα του τυριού. Αφαιρούμε από κάθε μπαγκέτα τις άκρες της και την κόβουμε στα τρία. Αφαιρούμε την ψίχα προσεκτικά με το δάχτυλο και από τις δύο πλευρές, δημιουργώντας ένα κενό σαν τούνελ. Γεμίζουμε αυτό το κενό με το μείγμα που ετοιμάσατε, φροντίζοντας να μην αφήσουμε κενά. Τυλίγουμε κάθε κομμάτι μπαγκέτας με λίγο αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε για μία ώρα περίπου στην κατάψυξη για να σφίξουν. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και κόβουμε τις μπαγκέτες σε ροδέλες πάχους 1 εκ. Τις τοποθετούμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Μυστικό
Αν δεν σερβίρουμε αμέσως τα γεμιστά ρολάκια, σκεπάζουμε την πιατέλα με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε τα ρολάκια κρύα, απευθείας από το ψυγείο.