MENU

ΣΑΛΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕ ΦΕΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 200γρ. φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ κομμένη σε κυβάκια
  • 4 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
  • 2-3 αγγουράκια τρυφερά
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ξερό ψιλοκομμένο
  • ½ μαρούλι
  • 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι σε ροδέλες
  • 3 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • μερικά παξιμαδάκια ολικής αλέσεως
  • λίγη ρίγανη
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • λίγο ξίδι καλής ποιότητας
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις ντομάτες, τα αγγουράκια και τις πιπεριές σε κυβάκια του ενός εκατοστού και τα ρίχνουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μαϊντανό, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε το μαρούλι όσο πιο λεπτά μπορούμε και το απλώνουμε σε σαλατιέρα ή το μοιράζουμε σε 4 πιάτα, δημιουργώντας μια πράσινη «βάση». Μοιράζουμε από πάνω το μείγμα με τα υπόλοιπα λαχανικά. Σκορπίζουμε παντού τα παξιμαδάκια σπασμένα σε μπουκίτσες, την κάπαρη, τις ελιές και τη φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ. Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε τη σαλάτα με λίγη ρίγανη, χτυπάμε το ελαιόλαδο με το ξίδι και λίγο αλάτι και περιχύνουμε τη σαλάτα.

 Μυστικό

Μπορουμε αν θέλουμε να παραλείψουμε εντελώς το μαρούλι και για πιο ανάλαφρη γεύση, να αντικαταστήσουμε το ξερό κρεμμύδι με 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε φετούλες.