MENU

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. ψίχα κίτρινης κολοκύθας
  • 4 καρότα, 4 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος Hπειρος
  • 1 πατάτα, 2 πράσα
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένο τζίντζερ (προαιρετικά)
  • 1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο
  • 1 ½ λίτρο ζωμός κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε την ψίχα της κολοκύθας σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τα πράσα σε φέτες και ψιλοκόβουμεε τα καρότα και την πατάτα. Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο Ηπειρος και το τζίντζερ και όταν ζεσταθούν, ρίχνουμε τα λαχανικά  και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου και το φασκόμηλο. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά. Όταν μαγειρευτεί η σούπα, την περνάμε από το μπλέντερ για να γίνει κρέμα, τη μοιράζουμε στα πιάτα και βάζουμε από μία κουταλιά γιαούρτι. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.