MENU

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΥΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ: 4 κουτ. γλυκού μαγιά ξηρή
  • 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 5 κουτ. σούπας νερό χλιαρό
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 140 γρ. γιαούρτι
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας ανάμεικτο κύμινο και κόλιαντρο σπασμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κιτρινόριζα
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ: 2 φλιτζάνια κολοκύθα κόκκινη κομμένη σε κύβους
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1κουτ. γλυκού βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 πρέζα θυμάρι φρέσκο
  • ½ φλιτζάνι τυρί ταλαγάνι σε κύβους
  • ½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 1 αβγό
  • 4 κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρντισμένο
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε την κολοκύθα στο βούτυρο σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και την κανέλα για 15 λεπτά. Aποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει, ρίχνουμε το θυμάρι, το αβγό και τα τυριά. Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Aνακατεύουμε στο χλιαρό νερό τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την κιτρινόριζα, γιαούρτι και ελαιόλαδο. Aνακατεύουμε με το σύρμα. Pίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και δουλεύουμε μέχρι να γίνουν εύπλαστη ζύμη.