MENU

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΦΕΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ & ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ τριμμένη
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 250 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο
  • 4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 γιαούρτι
  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν.
Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο, προσθέτουμε την τριμμένη φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ, το δυόσμο, τον άνηθο και τη λιαστή ντομάτα. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή μια ταρτιέρα και στρώνουμε τον πάτο και τα πλαϊνά της με τη σφολιάτα. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη σφολιάτα σε διάφορα σημεία και με μαχαίρι κόβουμε και απομακρύνουμε ό,τι περισσεύει γύρω από το ταψί.
Απλώνουμε πάνω της το μείγμα των κολοκυθιών. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά με το γάλα, το γιαούρτι και ανάλογο αλατοπίπερο. Περιχύνουμε το μείγμα των κολοκυθιών και ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη και η γέμιση της τάρτας. Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή ή χλιαρή, κόβοντάς τη σε κομμάτια.

Μυστικό

Με την ίδια γέμιση μπορούμε να φτιάξουμε πίτα, σκεπάζοντάς την από πάνω με ένα δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να διπλασιάσουμε τη δόση των υλικών της γέμισης.