MENU

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ:
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. βούτυρο γάλακτος Hπειρος
  • 1 κρόκος, 2 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Ψίχα από 2-3 πορτοκάλια
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
  • Χυμός από 4 πορτοκάλια και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 7 αβγά, 250 γρ. ζάχαρη
  • 350 ml κρέμα γάλακτος Adoro
  • Λίγο βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το ξύσμα στο μπολ, ρίχνουμε το βούτυρο Ηπειρος και τρίβουμε τα υλικά με τα χέρια σας μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα. Ρίχνουμε τον κρόκο και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια μας και συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι ή λίγο κρύο νερό ανάλογα με την υφή της, αν είναι δηλαδή σφιχτή ή αραιή. Τυλίγουμε τη με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε τη για μισή ώρα στο ψυγείο. Ανοίγουμε με τον πλάστη στις διαστάσεις της φόρμας και απλώνουμε τη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες. Καλύπτουμε την επιφάνεια με λαδόκολλα και ρίχνουμε επάνω όσπρια ή ρύζι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 8-10 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα 3-4 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για να ρίξουμε τη γέμιση.

Για τη γέμιση: Ανακατεύουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος Adoro και το χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών. Αδειάζουμε το μείγμα στην μισοψημένη βάση. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 100°C και ψήνουμε την τάρτα για 45 λεπτά. Απλώνουμε στην επιφάνεια την ψίχα των πορτοκαλιών και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη. Βγάζουμε την από το φούρνο και αφήνουμε τη να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την άχνη ζάχαρη.