MENU

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΦΕΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φύλλο έτοιμη ζύμη μπριζέ ή σφολιάτα ή ζύμη κουρού
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: 1½ φλιτζάνι του τσαγιού φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ χοντροτριμμένη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος ADORO 35% λιπαρά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο να ξεπαγώσει για 10 λεπτά τουλάχιστον. Αυτό αν είναι φρέσκια, γιατί αν είναι κατεψυγμένη θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Πλένουμε, καθαρίζουμε, αφαιρουμε τους σπόρους και κόβουμε τις πιπεριές σε κύβους.  

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε τις πιπεριές μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη σπάτουλα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος ADORO.

Προσθέτουμε τη φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ και το μείγμα με τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να ενοποιηθούν όλα τα υλικά. Λαδώνουμε ελαφρά μια ταρτιέρα και στρώνουμε τον πάτο και τα πλαϊνά της με το φύλλο της ζύμης, αφήνοντάς το να εξέχει λίγο.

Αδειάζουμε πάνω στη ζύμη το μείγμα της γέμισης και το ισιώνουμε με κουτάλι. Διακοσμούμε με τα κομμένα στη μέση ντοματίνια και γυρίζουμε από πάνω τη ζύμη που εξέχει, δημιουργώντας μικρές πιέτες γύρω γύρω. 

Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η τάρτα.

 Μυστικό

Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στην τάρτα ψιλοκομμένο χωριάτικο λουκάνικο ή σαλάμι μπίρας.