MENU

ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ & ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα ΗΠΕΙΡΟΣ κομμένη σε κύβους
  • 1½ κιλό χοιρινό από σπάλα κομμένο σε κύβους μεγέθους μεγάλης μπουκιάς
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2-3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο μπούκοβο
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε πρώτα λίγο από το ελαιόλαδο και μετά τους κύβους του κρέατος. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να ροδίσει το κρέας και να απορροφήσει τα υγρά του. Αλατοπιπερώνουμε και μετά προσθέτουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τα πράσα και ένα ποτηράκι νερό. Αφού πάρει την πρώτη βράση, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο, σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί και να μελώσει η σάλτσα του.

Τότε ρίχνουμε τους κύβους της κεφαλογραβιέρας ΗΠΕΙΡΟΣ, μοιράζοντάς τους ομοιόμορφα στο τηγάνι. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια τελευταία βράση και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να ηρεμήσει για μερικά λεπτά και μετά το σερβίρουμε συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.

 

Μυστικό: Οι ροδέλες των πράσων πρέπει να είναι κομμένες σε πάχος μισού εκατοστού περίπου και όχι πιο χοντρές, ώστε να μελώσει γρήγορα η σάλτσα του φαγητού.