MENU

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ

  • ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ:
  • 80 γρ. (περίπου 3/4 του φλιτζανιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. βούτυρο γάλακτος Hπειρος
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 125 ml δυνατός καφές
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά χτυπημένα ελαφρά
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. κακάο
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
  • 600 γρ. κουβερτούρα
  • 1 λίτρο και 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 κουτ. σούπας κακάο
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κέικ της βάσης: Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο Ηπειρος με τον καφέ, το γιαούρτι, τα αβγά, τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αναμειγνύουμε και αδειάζουμε σε 1 στρογγυλό ταψί με ελατήριο και διάμετρο 24 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40 λεπτά. Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει ώστε να μπορέσουμε να την κόψουμε σε φέτες.

Για την κρέμα σοκολάτας: Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρότερα κομμάτια και λιώνουμε τη σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε το κακάο με μισό φλιτζάνι ζεστό νερό, ρίχνουμε το μείγμα στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε τη στο μείγμα της κουβερτούρας, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Κόβουμε το κέικ της βάσης σε 2 φέτες. Βάζουμε τη μία φέτα στη φόρμα με το ελατήριο και αδειάζουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας σοκολάτας. Βάζουμε επάνω στην κρέμα τη δεύτερη φέτα του κέικ και αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 4 – 5 ώρες πριν την κόψουμε σε μερίδες για να τη σερβίρουμε.