MENU

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΜΕ ΚΑΝΤΑΐΦΙ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΗΠΕΙΡΟΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
  • 180 γρ λιωμένο βούτυρο γάλακτος ΗΠΕΙΡΟΣ
  • 250 γρ κασέρι
  • 600 γρ φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ
  • 200 γρ μοτσαρέλα σκληρή
  • 600 γρ γάλα
  • 400 γρ κρέμα γάλακτος
  • 6 αυγά
  • 100 γρ λιαστή ντομάτα
  • 10 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για το σιρόπι:
  • 120 γρ νερό
  • 1κ.τ.σ μέλι
  • 2 χούφτες φιστίκι Αιγινής
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Δείτε τη συνταγή δια χειρός Πέτρου Συρίγου στο παρακάτω βίντεο:

 

 

  1. Ξεκινάμε τρίβοντας όλα τα τυριά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το θυμάρι και την λιαστή ντομάτα που έχουμε ψιλοκόψει.
  2. Στη συνέχεια ανοίγουμε το κανταΐφι και το αφρατεύουμε.
  3. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα τυριά και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Βουτυρώνουμε το ταψί με λιωμένο βούτυρο γάλακτος ΗΠΕΙΡΟΣ και στρώνουμε το μισό κανταΐφι
  6. Με ένα πινέλο ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο γάλακτος ΗΠΕΙΡΟΣ το φύλλο.
  7. Αδειάζουμε το μπολ με τα τυριά και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
  8. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά.
  9. Τα ρίχνουμε στο ταψί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε για 30 λεπτά να πιει λίγο τα υγρά.
  10. Ψήνουμε με το αλουμινόχαρτο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά και μετά χωρίς αλουμινόχαρτο για 20-25 λεπτά ακόμη.

Για το σιρόπι

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και σε μέτρια φωτιά όταν πάρει βράση το βράζουμε για 3 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Σερβίρουμε βγάζοντας το ταψί απ τον φούρνο με ζεστό ταψί και περιχύουμε με το κρύο σιρόπι.
  3. Το αφήνουμε για 5 λεπτά να ρουφήξει το σιρόπι και αφού πασπαλίσουμε με φιστίκι Αιγινής, σερβίρουμε.

Συνταγή απο το chef Πέτρο Συρίγο.