ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
- 180 γρ λιωμένο βούτυρο γάλακτος ΗΠΕΙΡΟΣ
- 250 γρ κασέρι
- 600 γρ φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ
- 200 γρ μοτσαρέλα σκληρή
- 600 γρ γάλα
- 400 γρ κρέμα γάλακτος
- 6 αυγά
- 100 γρ λιαστή ντομάτα
- 10 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
- αλάτι
- πιπέρι
- Για το σιρόπι:
- 120 γρ νερό
- 1κ.τ.σ μέλι
- 2 χούφτες φιστίκι Αιγινής
Μοιραστείτε Την Συνταγή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δείτε τη συνταγή δια χειρός Πέτρου Συρίγου στο παρακάτω βίντεο:
- Ξεκινάμε τρίβοντας όλα τα τυριά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το θυμάρι και την λιαστή ντομάτα που έχουμε ψιλοκόψει.
- Στη συνέχεια ανοίγουμε το κανταΐφι και το αφρατεύουμε.
- Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα τυριά και αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα υπόλοιπα υλικά.
- Βουτυρώνουμε το ταψί με λιωμένο βούτυρο γάλακτος ΗΠΕΙΡΟΣ και στρώνουμε το μισό κανταΐφι
- Με ένα πινέλο ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο γάλακτος ΗΠΕΙΡΟΣ το φύλλο.
- Αδειάζουμε το μπολ με τα τυριά και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά.
- Τα ρίχνουμε στο ταψί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε για 30 λεπτά να πιει λίγο τα υγρά.
- Ψήνουμε με το αλουμινόχαρτο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά και μετά χωρίς αλουμινόχαρτο για 20-25 λεπτά ακόμη.
Για το σιρόπι
- Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και σε μέτρια φωτιά όταν πάρει βράση το βράζουμε για 3 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σερβίρουμε βγάζοντας το ταψί απ τον φούρνο με ζεστό ταψί και περιχύουμε με το κρύο σιρόπι.
- Το αφήνουμε για 5 λεπτά να ρουφήξει το σιρόπι και αφού πασπαλίσουμε με φιστίκι Αιγινής, σερβίρουμε.
Συνταγή απο το chef Πέτρο Συρίγο.