MENU

ΤΥΡΟΠΙΤΟΥΛΕΣ “ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ” με ΦΕΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
  • 100γρ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ λιωμένο για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων
  • 3 φλιτζανάκια του καφέ γάλα εβαπορέ ADORO
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 3-4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • λίγο ξερό δυόσμο
  • 2 αβγά
  • αλάτι, λευκό πιπέρι
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμειγνύοντας μέσα σε ένα μπολ, την τριμμένη φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ με το γιαούρτι και το δυόσμο. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας με τη φαρδιά πλευρά μπροστά μας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε με δύο κάθετες χαρακιές, χωρίζοντάς τα σε τρεις ίσες λωρίδες. Παίρνουμε ανά δύο τις λωρίδες και τις τοποθετούμε μπροστά μας οριζόντια. Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε γέμιση και την απλώνουμε στο κέντρο και κατά μήκος του φύλλου, δημιουργώντας μια λεπτή γραμμή. Κάνουμε δύο δίπλες το φύλλο από πάνω και δύο δίπλες από κάτω και εγκλωβίζουμε τη γέμιση ανάμεσα τους. Στρίβουμε τη λωρίδα σε σαλιγκάρι και ανοίγουμε λίγο τα φύλλα να φαίνεται ελαφρά η γέμιση και να μοιάζει η κάθε τυρόπιτα με τριαντάφυλλο. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αραδιάζουμε μέσα τις τυρόπιτες. Λιώνουμε το βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά τα φύλλα. Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, λίγο νερό και λίγο αλατοπίπερο και ρίχνουμε μία κουταλιά από αυτό το μείγμα πάνω σε κάθε «τριαντάφυλλο».

Ψήνουμε τις τυρόπιτες μέχρι να ροδίσουν. Τις σερβίρουμε ζεστές ή χλιαρές.

Μυστικό

Μπορούμε αν θέλουμε να παραλείψουμε τον ξερό δυόσμο γιατί η γεύση του δεν αρέσει πάντα στα παιδιά.