MENU

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΗΠΕΙΡΟΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 225γρ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ
  • 250γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 αβγά
  • 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250γρ. αμύγδαλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ, την άχνη και το αμύγδαλο μέχρι να φουσκώσουν και να σχηματιστεί μία λευκή κρέμα. Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά. Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι και την κανέλα ανακατεύοντας με μία κουτάλα.

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες. Γεμίζουμε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε την βασιλόπιτα στους 170°C για 1 ώρα τουλάχιστον.

Μυστικό

Εάν θέλουμε να σχηματίσουμε τον αριθμό του νέου έτους επάνω, τότε κόβουμε μεγάλους αριθμούς από χαρτόνι, τους τοποθετούμε πάνω στη βασιλόπιτα, την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και όταν ψηθεί αφαιρούμε τους χάρτινους αριθμούς. Αλλιώς μπορούμε να ανακατέψουμε ένα ασπράδι με 220-230γρ. άχνη ζάχαρη, να φτιάξουμε ένα πυκνό γλάσο και με ένα κορνέ να γράψουμε το έτος πάνω στη βασιλόπιτα.