ΕΚΜΕΚ
ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΟ & ΚΟΥΡΑΜΠΙΕ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

  • 50gr. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ 50-50
  • 500gr. μελομακάρονα
  • 300gr. κουραμπιέδες (χωρίς άχνη)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΙ

  • 500gr. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 50gr. ζάχαρη άχνη
  • 100gr. τριμμένα φιστίκια για το σερβίρισμα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 100gr. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ 50-50
  • 1lt γάλα
  • 6 κρόκους
  • 60gr. αλεύρι (κοσκινισμένο)
  • 60gr. corn flour
  • 1 βανίλια
  • 170gr. ζάχαρη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

  1. Αφαιρούμε την άχνη από τους κουραμπιέδες. Τρίβουμε μαζί τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα. Ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο.
  2. Παίρνουμε μια αποσπώμενη ταρτιέρα ή ένα στρογγυλό ταψί / πυρέξ με διάμετρο 26-28 cm και στρώνουμε τη βάση μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  1. Βάζουμε το γάλα με την μισή ποσότητα ζάχαρης σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βούτυρο.
  2. Όταν πάρει μια βράση το γάλα το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το σύρμα. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα (σε μέτρια φωτιά) και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν απλώνουμε την κρέμα στη βάση που έχουμε φτιάξει στο ταψάκι μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΙ

  1. Βάζουμε το σύρμα στο μίξερ και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος , η οποία είναι κρύα, με την ζάχαρη άχνη μέχρι να δέσει το μείγμα και να έχουμε μια αφράτη σαντιγί.

ΣΤΗΣΙΜΟ

  1. Απλώνουμε τη βάση από τα τριμμένα μελομακάρονα/κουραμπιέδες και το βούτυρο στο σκεύος της επιλογής μας.
  2. Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω στη βάση.
  3. Με ένα κορνέ προσθέτουμε την σαντιγί πάνω από την κρέμα κάνοντας σχεδιάκια. Αν δεν έχουμε κορνέ, απλώνουμε τη σαντιγί χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και κάνουμε σχεδιάκια με ένα πιρούνι.
  4. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο φιστίκι.

    ...
    ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

    © 2018 EPIRUS S.A. | Terms & Conditions

    Created by Socialab