ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΤΑ
- 2kg πανσέτα χωρίς κόκκαλο, με πέτσα
- 100gr. soya sauce
- 2κ.σ μουστάρδα
- 60gr. μέλι
- 60gr. barbecue sauce
- 2κ.σ σησαμέλαιο
- 20gr. ζάχαρη καστανή
- 100 gr Worcestershire sauce
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
- 2κ.σ βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ 50-50
- 1kg. πατάτες baby
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3-4 κλωναράκια θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας εκτός από την ζάχαρη. Αλείφουμε όλη την πανσέτα να πάει παντού το μείγμα.
- Αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να «δέσουν» τα υλικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30’ στους 180 βαθμούς. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 45’ στους 170 βαθμούς.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε άλλα 10’ στους 200 βαθμούς, ώστε να κάνει κρούστα από πάνω.
- Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Κόβουμε σε όμορφες φέτες και, για να γίνει λίγο πιο έντονη η γεύση, περνάμε για λίγο από τη σχάρα ή ένα σχαροτήγανο ή ένα τηγάνι που να καίει.
- Για τις πατάτες: Βάζουμε τις πατάτες σε κρύο νερό μαζί με τη δάφνη και βράζουμε για 10’. Αφαιρούμε και κόβουμε στη μέση.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε βούτυρο, θυμάρι, σκόρδο και σοτάρουμε τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
...
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ