ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ
ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ, ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 80gr. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ 50-50
  • 1kg κολοκύθα
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 καρότα
  • 1 πράσο
  • 1 τμχ αστεροειδή γλυκάνισο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 50ml πετιμέζι
  • 150gr. απάκι
  • 100gr. κάστανο βρασμένο
  • ½ ματσάκι σχοινόπρασο
  • 1lt ζωμό λαχανικών
  • Θυμάρι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

  1. Σοτάρουμε το πράσο, το σχοινόπρασο, την κολοκύθα, τα καρότα και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το γλυκάνισο και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
  2. Προσθέτουμε τα βρασμένα κάστανα και αφήνουμε να βράσει άλλα 2’. Κατόπιν τα μεταφέρουμε στο multi και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Ξαναβάζουμε τα μείγμα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το πετιμέζι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για να «γυαλίσει» η σούπα μας.
  5. Σερβίρουμε και προσθέτουμε λίγο θυμάρι και τσιγαρισμένο απάκι.

...
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

© 2018 EPIRUS S.A. | Terms & Conditions

Created by Socialab