ΦΙΛΕΤΟ
ΜΟΣΧΑΡΙ WELLINGTON

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ

  • 1 κ.σ Λιωμένο βούτυρο γάλακτος ΗΠΕΙΡΟΣ (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 μοσχαρίσιο φιλέτο 800gr. με 1kg
  • 2 κ.σ μουστάρδα
  • 2 τεμάχια τορτίγια ή κρέπα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κλωνάρια θυμάρι
  • 1 τεμάχιο ζύμη σφολιάτα
  • 2 κρόκους αυγών
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 5 φέτες προσούτο ή μπέικον

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

  • 1 κ.σ Λιωμένο βούτυρο γάλακτος ΗΠΕΙΡΟΣ (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 10 τεμάχια μανιτάρια
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 2 σταγόνες τρούφα μανιταριού (προαιρετικά)

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ

  1. Αλατοπιπερώνουμε καλά το φιλέτο μας και κάνουμε «μασάζ» στο κρέας για να πάει παντού το αλατοπίπερο.
  2. Βάζουμε βούτυρο στο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει καλά σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το φιλέτο με το θυμάρι και το σκόρδο, ώστε να το θωρακίζουμε καλά από όλες τις πλευρές. Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη, ώστε το φιλέτο μας να κρατήσει τα υγρά του. (Θωρακίζουμε για περίπου 4-5’.)
  3. Αφαιρούμε από τηγάνι και βάζουμε το φιλέτο σε ένα πιάτο μαζί με τη σάλτσα που έχει δημιουργηθεί στο τηγάνι . Όπως είναι ζεστό το φιλέτο, το αλείφουμε με μουστάρδα όλο το φιλέτο και το αφήνουμε στην άκρη για 5’.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

  1. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει καλά. Σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
  2. Αφαιρούμε από τη φωτιά και, αν θέλουμε, βάζουμε τις 2 σταγόνες λάδι τρούφας.

ΤΥΛΙΓΜΑ

  1. Σκουπίζουμε τον πάγκο μας με ένα βρεγμένο πανί και κατόπιν απλώνουμε 2 φύλλα μεμβράνης. Μόλις τα απλώσουμε, σκουπίζουμε ξανά από πάνω με ένα βρεγμένο πανί, ώστε να γίνει η μεμβράνη μας και να έχουμε ομοιόμορφο τύλιγμα.
  2. Απλώνουμε την κρέπα ή τορτίγια και την κόβουμε τετράγωνη στο μέγεθος του φιλέτου. Λίγο πριν το τέλος της κρέπας ή τορτίγιας, απλώνουμε και το δεύτερο φύλλο. Απλώνουμε τις φέτες από το προσούτο και από πάνω το ψιλοκομμένο μανιτάρι που έχουμε σοτάρει.
  3. Βάζουμε το φιλέτο στο κέντρο και με τα δύο χέρια πιάνουμε τις άκρες της μεμβράνης και ξεκινάμε το τύλιγμα. Φροντίζουμε ώστε η ένωση της κρέπας/ τορτίγιας να είναι από την κάτω πλευρά. Πιέζουμε στα πλάγια μέχρι να γίνει σαν καραμέλα. Το βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο για να «σταθούν» τα υλικά μας.
  4. Απλώνουμε ξανά 2 φύλλα μεμβράνης (με τον ίδιο τρόπο που το κάναμε πριν) και ακουμπάμε τη σφολιάτα, την ανοίγουμε ομοιόμορφα με έναν πλάστη, ώστε να μην έχει κενά. Βγάζουμε το φιλέτο από το ψυγείο, αφαιρούμε μεμβράνη και το βάζουμε στο κέντρο της σφολιάτας.
  5. Χτυπάμε 2 κρόκους με 1 κ.σ νερό και αλείφουμε την σφολιάτα. Τυλίγουμε όπως και νωρίτερα . Βάζουμε για 5’ στο ψυγείο για να δέσουν τα υλικά .
  6. Βγάζουμε από το ψυγείο και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Αλείφουμε ξανά με το μείγμα από τους 2 κρόκους και 1 κ.σ νερό.
  7. Με ένα κουτάλι κάνουμε σχέδια στη σφολιάτα, προσέχοντας να μην την χαράξουμε/ σκίσουμε. Αλατίζουμε με χοντρό αλάτι τη σφολιάτα. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 190 βαθμούς. (Αν έχετε θερμόμετρο θα πρέπει να είναι στους 50 βαθμούς κελσίου. )
  8. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το κρέας να «ξεκουραστεί» για 7-10’ . Σερβίρουμε κόβοντας το μοσχάρι σε φέτες.

...
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

© 2018 EPIRUS S.A. | Terms & Conditions

Created by Socialab